ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КриминалеНовини

Специализирана полицейска операция в градския траспорт на Пловдив

Констатирани са 15 нарушения по Закона за движение по пътищат

На 7-ми януари 2020 г. за времето от 11:00 ч. до 15:00 ч се проведе специализирана полицейска операция, в което взеха участие служители на охранителна и пътна полиция от ОДМВР Пловдив.

Проверени са 132 броя автобуси и техните водачи. Констатирани са 15 нарушения по Закона за движение по пътищата, като на трима от водачите са съставени АУАН за използване на мобилен телефон по време на управление. Шест фиша са съставени за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри. На други шестима от водачите са съставени фишове за различни нарушения от Закона за движение по пътищата.

В хода на проверките всички водачи на моторни превозни средства от масовия градски транспорт са тествани за употреба на алкохол. По време на специализираната полицейска операция на територията на областната дирекция е създадена и организация за осъществяване на контрол за спазване на скоростните режими.

В посочения период са установени 90 броя МПС, движещи се със скорост превишаваща максималната разрешена при движение в населено място.

Установени са и двама водачи, които са се движили в населеното място с 92 км/ч., отчетени от техническо средство за контрол на скоростта. Проверките продължават. Ще бъде прилаган строг контрол върху всеки водач, който нарушава закона за движение по пътищата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

    1. правилно всеки ден трябва да се прибера от тези шофьори особено по линиите 26 36 и шестици при влизане в Изгрев системно се пуши в автобусите

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина